Bár a tavalyi szezon gyengén indult, így a bajnoki küzdelemből kimaradt a Red Bull, a 2017-es idény második felében mutatott erős forma alapján a csapatnál bíznak benne, hogy idén már ott lesznek az élen. Ezt várja, sőt várja el a két versenyző, Daniel Ricciardo és Max Verstappen is, ugyanakkor bíznak benne, hogy másokkal ellentétben nekik akkor is sikerül normális viszonyban maradniuk, ha a cím lesz a tét.

“Remélem!” – mondta az ausztrál amikor arról kérdezték, hogy egy esetleges bajnoki csatában is barátok maradhatnának-e Verstappennel. “2017 elején azt mondtuk, hogy nem lenne rossz, ha ilyen gondunk lenne, ha az élen küzdenénk, ott csatáznánk egymás ellen. Ha világbajnokság eldöntéséről van szó, örömmel állunk a próba elé. Majd meglátjuk.”

Verstappen is hasonlóan nyilatkozott:

“Ha bajnoki cím a tét, nyilván feszültté válhat a helyzet a pályán. De megmaradhat a barátság, mert tiszteljük egymást. Végül mindig vissza tudunk térni a kölcsönös tisztelet alapjaihoz. El kell fogadni, hogy az egyikünk épp gyorsabb, mint a másik, szerintem képesek vagyunk erre. Ha az egyikünknek jó versenye van, képesnek kell lennünk arra, hogy gratuláljunk, kimondjuk, hogy megérdemelted a sikert. Szerintem ez nagyon fontos.”

Természetesen egyelőre az is kérdés, hogy ott lesznek-e Ricciardóék az élen.

“Én hiszem, hogy 2018-ban felzárkózunk” – mondta az ausztrál. “Hogy a bajnoki küzdelemhez elég lesz-e? Szerintem biztosan közel leszünk, de majd meglátjuk. Nem szeretnék semmit elkiabálni. Biztos vagyok benne, hogy sokat tanultunk és jó munkát végzünk a télen, hogy erősen kezdhessünk. Izgalmas lesz!”