A 2016-os szezon után Nico Rosberg váratlanul bejelentette a visszavonulását, az utódlása okozott egy kis fejfájást a Mercedes számára a téli szezonban. Ezúttal nem volt dráma, aminek Toto Wolff nagyon örül.

“Sokkal kevésbé volt stresszes a téli időszak, mint egy évvel ezelőtt” – mondta Wolff. “De ki tudja, mit hoz a következő néhány nap. Soha nem lehet tudni, mi jár Lewis fejében.”

Wolff ugyan tréfált, tény ugyanakkor, hogy Hamilton az elmúlt napokban mindent felszámolt maga körül a közösségi médiában, így tényleg bármi megtörténhet vele kapcsolatban.

Wolff támogatta Niki Lauda tévés felmondását is, az osztrák jövőre már nem vesz részt szakértőként az RTL közvetítéseiben.

“Nagyon személyes döntés volt, nem sok beleszólása volt a Mercedes vezetőségének. De számunkra jó dolog, hogy több ideje lesz, bár eddig is mindig ő volt az első a paddockban. Amikor Niki megérkezik, a takarítók általában még dolgoznak.”

A nagy örömködésbe azért ezúttal is beleszólt az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve, aki szerint a Mercedesnek le kellene cserélnie a gyenge teljesítményt nyújtó Valtteri Bottast.

“A Mercedes nyert tavaly, mert továbbra is az övék volt a legjobb motor, de csak Hamilton tudta kihasználni” – vélekedett Villeneuve. “Bottas teljesítménye majdnem kiábrándító volt. Megbízható második számú, de semmi több. Én inkább Wehrleint választanám.”