A 2018-as idényben új korlátozás lép életbe a Forma-1-ben, az egész, rekordhosszúságú, 21 fordulós szezonban csak három motort használhatnak fel a versenyzők. Noha volt kísérlet a tavalyi négyes limit életben tartására, a Ferrari jelezte, hogy nem támogatja a kezdeményezést, mert már jelentős forrásokat költött arra, hogy megfeleljen a szabálynak.

Az új előírás különösen a Toro Rosso új partnerét, a Hondát hozhatja nehéz helyzetbe, nem meglepő, hogy a japánok értelmetlennek tartják a korlátozást.

“Nagyon nehéz lesz” – mondta a Honda korábbi F1-es főnöke, Haszegava Juszuke, akit azóta már leváltottak. “Ezt nem nekünk találták ki.”

“Még a Renault-nak is voltak nehézségei, nem hinném, hogy ez indokolható. Technikai szempontból borzalmasan nehéz helyzet.”

Haszegavát megkérdezték arról is, hogy szerinte a szabály a Ferrarinak és a Mercedesnek kedvez-e. “Afféle következményként igen, sokat beszéltünk erről korábban.”

“A három motor azt jelenti, hogy mindössze két esélyünk van fejlesztésre. Ha spórolunk a teljesítménnyel, könnyű elérni a célt: letekerjük kétezer fordulattal a motort, és bármikor célba érünk, de ennek nincs túl sok értelme.”