A 2017-es Indy 500-as kiruccanás után Fernando Alonso idén valószínűleg a Le Mans-i 24 órás versennyel próbálkozik majd meg nyáron, annak felvezetéseként viszont már január végén vezet majd a daytonai 24 órás futamon Floridában. A kétszeres Forma-1-es világbajnok mclarenes főnöke, Zak Brown United Autosports-csapatának Ligier-ével indul majd, a héten háromnapos teszten melegít.

“Nagy öröm visszatérni az USA-ba, az amerikai szurkolókhoz. Kevesebb mint egy éven belül két legendás futamon is részt veszek, erre igazán büszke vagyok. Mindig is szerettem volna magam kipróbálni többféle kategóriában is, így lehet még jobb versenyző az ember. A Lenyűgöző lesz egy olyan futamon kilépni a komfortzónámból, mint a daytonai 24 órás” – magyarázta Alonso.

“Nagyon várom, hogy a United Autosportsszal, az LMP3-as Európa-bajnok címvédő csapattal dolgozhassak! A novemberi, spanyolországi tesztemen nagyon melegen fogadtak, családtagként kezeltek, nagyon örülök, hogy pár nap múlva újra együtt dolgozhatunk. Alig várom, hogy a volán mögé ülhessek a ROAR-pályán, a híres oválon.”

Alonso csapattársa a 24 órás versenyen McLaren a Forma-3-as Európa-bajnok Lando Norris és a 2017-es amerikai Le Mans-széria-bajnok Phil Hanson lesz.