A Forma-1-ben jövőre egy évtized után újra Francia Nagydíjat rendeznek, nyáron a dél-franciaországi Paul Ricard pályán köröznek majd az autók.

A Paul Ricard korábban – különböző konfigurációkban – 1971 és 1990 között 14 alkalommal adott otthont a száguldó cirkusznak, ám a Francia Nagydíj utolsó helyszíne (1991-től) Magny-Cours volt, Lewis Hamilton szerint oda is kellett volna visszavinni a versenyt:

“Hogy őszinte legyek, nekem nem tetszik a pálya. Magny-Cours-t imádtam, amikor ott volt a verseny. A Paul Ricard is nagyon szép helyen van, de a pálya egyszerűen nem tetszik nekem, nem olyan jó, mint Magny-Cours” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok a francia Canal+-nak.

“A legfontosabb persze, hogy újra lesz nagydíj Franciaországban, ugyanis nagyon fontos része Európának. De, izé, annyi csodálatos pálya van az országban, például Le Mans, mi meg valamiért nem a legszebb pályára megyünk. Nekem nem jön be. Versenyző vagyok, nem fogok finomkodni, kimondom kereken. Persze lehet, hogy aztán ott lesz az idény legjobb futama.”

A 2018-as Francia Nagydíj a rekordhosszú, 21 futamos idény 8. fordulója lesz, június 24-én rendezik, és az utána következő Osztrák és a Brit Nagydíjjal tripla hétvégét alkot.