A tíz éve a Red Bull kötelékébe tartozó Daniel Ricciardo 2018-ban szerződése utolsó évét kezdi, így a pilótapiac egyik kulcsfigurája lehet majd jövőre az ausztrál. A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szeretné a lehető leghamarabb “levenni a tábláról” a pilótát:

“Hosszú, húzós szezont zártuk, így a szerződési tárgyalásokat már a hátunk közepére sem kívántuk (télre). De úgy gondolom, hogy a jövő év elején, miután képet kapunk arról, hogyan is teljesít az autó, merre mennek a dolgok, az lesz a prioritás, hogy belevessük magunkat a tárgyalásokba” – mondta a brit Sky Sportsnak.

A Red Bull idén októberben egészen 2020-ig lekötötte Max Verstappent, de Ricciardo valószínűleg nehezebb eset lesz:

“Daniel más helyzetben van, gyakorlatilag most először lesz szabad préda. Emellett a karrierje kritikus szakasza is következik. 28 éves, a következő lépés döntő lehet számára, ezért mindent meg kell tennünk, hogy olyan autót adjunk alá, amivel kiaknázhatja a potenciálját.”

Ha viszont Ricciardo úgy látja, hogy a Red Bullnál a közeljövőben nem lehet esélye a világbajnoki címre és inkább vált, utódot kell keresni. Horner nem aggódik emiatt, hiszen a Renault-nál ott van a kikölcsönzött Carlos Sainz:

“Mindig jó, ha van választási lehetőség. Az évek során nagyon sokat fektettünk az utánpótlásprogrmunkba, van jó néhány tehetségünk. Van választékunk, ez nem is kérdés.”