A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a Forma-1 hivatalos oldalának adott év végi interjújában felemásnak értékelte a 2017-es szezonjukat, azt állította, megbízhatósági problémák nélkül a konstruktőri 2. hely is összejött volna.

“Az idény kezdete nem volt jó. Korrelációs problémák miatt versenyképtelen kasztnival kezdtük az évet. Az európai szakasz kezdetére, Barcelonára sikerült ezt megoldanunk, és azt mondanám, a Magyar Nagydíjtól már olyan versenyképes volt az autónk, ahogy szerettük volna. Megkockáztatom, hogy egyes hétvégéken kiemelkedően jó volt a kasztnink. Ami a motort illeti – és ez nem titok –, sok megbízhatósági gondunk volt, ami tovább hátráltatta a gyártót (a Renault-t) a teljesítmény növelésében.”

“Ami a versenyzőket illeti, Ricciardo az idény első felében küszködött egy kicsit, de aztán sikerült alkalmazkodnia és időnként ugyanolyan gyors volt, néha pedig még gyorsabb is, mint Verstappen. Én úgy látom, hogy mindketten fejlődtek a tavalyi évhez képest. A következő szintre hajtották egymást – remélhetőleg jövőre pedig már egészen a csúcsig fogják!”

F1: A Red Bull-főnök megmondta, melyik pilóta a kedvenc 1

“A körülmények, vagy talán a balszerencse úgy hozta, hogy több mint tíz kiesésünk volt. Gondoljunk bele, ez önmagáért beszél! Enélkül sokkal előrébb végeztünk volna mindkét bajnokságban, a 2. valószínűleg a miénk lett volna.”

Az értékelésben mintha Verstappen Ricciardo előtt állna – jött a felvetés, amire így felelt az osztrák:

“Nem helyeztem előrébb! De az időmérőkön általában ő volt a gyorsabb. Hét kieséssel nem volt valami könnyű éve, néha eléggé neki volt keseredve, de végül csak megerősödött. A két futamgyőzelme a bizonyíték. Nálunk nincs elő számú pilóta, egyenlően kezeljük őket, aztán rajtuk múlik, ki hol végez. Nekem mindig a gyorsabb a kedvencem!”