A 2017-es Forma-1-es idény egyik fénypontja volt a kaotikus Azerbajdzsáni Nagydíj, azon viszont Sebastian Vettel szezonjának mélypontját jelentette, amikor az egyik biztonsági autós szakasz alatt előbb hátulról ráfutott a vezető Lewis Hamilton Mercedesére, majd ezen bedühödve mellé sorolt és ráhúzta a Ferrarit.

Hamilton a brit Sky Sportson tekintett vissza az incidensre:

“Ami Bakut illeti, az idei évre sokat dolgoztam az újrarajtolásokon. Amikor elalszanak a lámpák, gyakorlatilag a vezető autó lesz a safety car, ő diktálja a tempót. Ugyanúgy csináltam, mint a megelőző két alkalommal. Vettel aztán rájött, hogy előzőleg mindkétszer bealudt, ezért igyekezett időben gyorsítani, de hátulról belém szaladt.”

Vettel a kis hibát naggyal tetézte, amikor aztán szándékosan ütközött a bajnoki rivális angollal, de Hamilton mind a pályán, mind a leintés után, mind a futamot követő napokban-hetekben igyekezett “kimaradni” az ügyből, a visszavágás látszatát is kerülte, pedig viszketett a tenyere:

“Igazán nem szeretem az erőszakot, de időnként az is előjöhet. De nem gondoltam ilyesmire, ugyanis egész kicsi koromtól, a gokartozás kezdetétől apukám mindig azt mondta,hogy a pályán bizonyítsak. Amikor gokartozás közben néha valami hülye kilökött, olyankor legszívesebben odamentem volna bemosni neki egyet, de apukám mindig azt mondta, hogy a pályán mutassam meg, mit tudok, és így is tettem.”