Fernando Alonso a valószínű 2018-as Le Mans-i indulására való felkészülésként jövő január végén a legendás futam amerikai testvérén, a daytonai 24 óráson indul majd a McLaren-vezér Zak Brown ottani csapata, a United Autosports színeiben.

Nem Alonso lesz az egyetlen F1-es, egyik váltótársa a McLaren ifjú tartalékosa, Lando Norris lesz Daytonában, sőt három hete azt is bejelentették, hogy a Williamsnél idén bemutatkozott újonc, Lance Stroll is részt vesz a versenyen, ő Jackie Chan Jota DC Racing-csapat egyik Oreca-Gibsonjába ül majd.

Úgy tűnik, a haasos Kevin Magnussen sem akar kimaradni a buliból, a dán Ekstra Bladet szerint a pilóta közel áll ahhoz, hogy leszerződjön az Action Express Racing-csapattal, akiknél a Haas kasztnijait is szállító Dallara egyik járgányát vezetheti majd.

Ugyan csak volt F1-es, de az indulók között említést érdemel még Alex Zanardi is: az 51 éves egykori Lotus- és Williams-pilóta, kétszeres CART-bajnok, aki 2001-es, mindkét lába elvesztésével járó horrorbalesete után is lehúzott öt szezont a túraautó-világbajnokságban, majd az elmúlt években kézzel hajtott biciklin világbajnoki és paralimpiai bajnoki címeket is szerzett. Zanardi egy módosított, de ép lábakkal rendelkező pilóták által is vezethető 2018 M8 GTE-vel vág neki a futamnak.