Daniel Ricciardo a 2017-es szezon első felében rendszeresen kihozta a maximumot a lehetőségeiből, míg Max Verstappen újabb és újabb kiesésekkel küszködött, az ausztrál sorra hozta a dobogós helyezéseket, Bakuban futamot is nyert. Az idény második felére fordult a kocka, Ricciardo Verstappen árnyékába került.

“Régebben nem voltam olyan belemenős a futamokon, az időmérőkön sokkal jobban teljesítettem. Idén viszont minden megváltozott, a szombatok nem alakultak a legjobban. Úgy érzem, hogy vasárnaponként folyamatosan egyre jobb leszek, de az időmérőkön stagnálok. Nem nevezném visszalépésnek, de ezen dolgoznom kell a jövő évre. Mindig van min javítani, nemde?” – nyilatkozta az orosz Sport Expressnek.

A Red Bull idén ősszel egészen 2020-ig szerződést hosszabbított Verstappennel, Ricciardo jövője viszont egyelőre nyitott, az ő szerződése 2018 végén jár le. A 28 éves ausztrál kivár a döntéssel, jövőre szeretné látni, hogy a Red Bull-lal küzdhet-e a világbajnoki címért, vagy a Ferrarinál vagy a Mercedesnél kellene próbálkoznia a továbbiakban – ahhoz, hogy náluk helyet kapjon, persze jól is kell teljesítenie a következő szezonban.