A Ferrari idén ugyan eredményesebb volt, mint az elmúlt években, de a Mercedes a nagy szabályváltozások után is a csúcson tudott maradni, sorozatban negyedszer is behúzták mind a konstruktőri, mind az egyéni világbajnoki címet.

A Ferrari csapatfőnökét, Maurizio Arrivanebét egy friss interjúban arról kérdezték, mit, milyen vonást is venne át leginkább a Mercedes-csapattól, így felelt:

“Úgy gondolom, tiszteletet követel magának az a csapat, amelyik négy konstruktőri és négy egyéni bajnoki címet nyert. Erősek, nem vitás. Ezt nagyon tisztelem, de még jobb lenne, ha jövőre úgy küzdhetnénk ellenük, hogy mi nyerünk.”

“Szerintem a mögöttük álló márka mellett a Mercedes egyik erőssége a csapat szervezettsége és hogy rutinosan győznek. Amikor időnként pole-t szerzünk, eseményszámba megy. A pole-nak eseményből rutinná kell válnia. Ezt értem a győzelmi rutinon. Nem kell eseményszámba venni a pole-t és a győzelmet, egyszerűen a csapat munkájának természetes eredményeként kell kezelni. Szóval ezt nagyon tisztelem bennük, de mi is tudjuk, hogy mit kell tennünk, hogy elérjünk ide.”

F1: Ezt másolná a Ferrari a Mercedesről 1

A Ferrari a 2017-es öt-öt pole-jával és futamgyőzelmével 2010 óta nem volt olyan eredményes, mint idén, de Arrivabene szerint nem ez a fő:

“Nyilván a pole-ok, győzelmek száma is fontos bizonyos értelemben, de a legfontosabb a bajnoki cím. Az idei szép számok bizonyítják, hogy a csapat jó munkát végez, de a bajnoki siker hiánya azt mutatja, hogy még mindig nem elég jót, ezért jövőre még keményebben kell hajtanunk.”

A Ferrari egyéni bajnoki címet 2007-ben szerzett utoljára Kimi Räikkönennel, míg a konstruktőriben egy évvel később, 2008-ban lettek elsők legutóbb.