A Mercedes 2017-ben bravúrosan teljesített, hiszen egy nagy szabályváltozási csomag életbelépése után is sikerült megőrizniük az előző három évben elért pozíciót, zsinórban negyedszerre is megszerezték a konstruktőri és az egyéni világbajnoki címet is.

Az idei év ezért nehezebb volt, mint a korábbiak, a Ferrari a szezon első felében gyakorlatilag pariban volt velük, az idény második felére pedig a Red Bull is igen versenyképessé vált. A Mercedes főnöke, Toto Wolff attól tart, 2018-ban további ellenfelek is feltűnhetnek:

“Senkit sem szabad leírnunk. Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy a Ferrari és a Red Bull lesz a fő rivális, de kíváncsian várom, milyen formában lesz a McLaren és a Renault. Senkit sem írnék le előre. A szabályok nem változnak, így kiélezettebb lehet a verseny jövőre” – mondta, utalva arra, hogy a McLaren kasztnija eddig is a jobbak közé tartozott, 2018-ban pedig már a Renault motorjaival versenyeznek a Honda erőforrásai helyett.

“Szerintem a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull között zajlik majd a csata, de talán a McLaren-Renault is beszáll a bajnoki küzdelembe. Ez izgalmas lehet a nézők számára!”