A Red Bull októberben meglepetésszerűen szerződést hosszabbított Max Verstappennel, a holland ifjoncot egészen 2020 végéig lekötötték. A hosszabbítással egy időben hangsúlyozták, hogy Daniel Ricciardóval is szeretnék mihamarabb rendezni a kérdést.

Az ausztrál pilóta Red Bull-os szerződése 2018 végén jár le, Ricciardo pedig több interjúban is elmondta, hogy pályafutása során most először lesz lehetősége szabadon választani, így nagyon nem kapkodja el a döntést arról, hol, melyik csapatnál töltse Forma-1-es karrierje következő, valószínűleg legfontosabb éveit. A Red Bull mellett természetesen a Ferrari és a Mercedes érdekelheti.

Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko azt mondta, adnak gondolkodási időt Ricciardónak, de a csapatfőnök, Christian Horner egy friss nyilatkozatban azért egy kicsit sürgette az ausztrált:

“Szerintem Daniel tisztában van az erősségeinkkel, és remélhetőleg jó formában is leszünk jövőre. Úgy gondolom, hogy a karrierje jelenlegi szakaszában szeretne minden lehetőséget mérlegelni, ami érthető. A gond csak az, hogy mi sem várunk örökké, nekünk is vannak jó opcióink – persze a prioritás az, hogy Daniellel találjunk megoldást” – magyarázta a Racernek.

“Az a benyomásom, hogy Daniel a jövő évben szeretné látni a motorok egymáshoz viszonyított teljesítményét. Négy éve küszködik már ebben a tekintetben (a Mercedesnél és a Ferrarinál gyengébb, megbízhatatlanabb Renault-val), szóval megértem, hogy szeretné látni, hogy alakulnak az erőviszonyok” – tette hozzá.

Bár a többes számmal valószínűleg túlzott Horner, de a Red Bullnak tényleg van jó tartalékosa Ricciardo helyére: Carlos Sainz 2018-ra csak kölcsönben van a Renault gyári csapatánál, ha úgy alakul, 2019-re visszavehetik a spanyolt.