Robert Kubica őszi williamses tesztjei komoly reményekkel tölthették el a lengyel pilóta rajongóit, ám a versenyző visszatérési esélyei egyre halványabbnak tűnnek.

A 33 éves Kubica mellett a Williams két hete Abu-Dzabiban az idén a Renault tesztpilótájaként alkalmazott Szergej Szirotkint is kipróbálta, és míg abszolút értékekben a lengyel volt a gyorsabb, a gumikeverékek különbségeit is beleszámítva a 22 éves orosz tempója jobb lehetett.

Fontos tényező ez, ugyanis ha Kubica nem tudta 100 százalékosan meggyőzni a Williamset – márpedig nem hogy szerződési bejelentés, még különösebben pozitív nyilatkozatok sem érkeztek a csapattól –, akkor a jó tempó, a kor, plusz a szponzori háttér Szirotkin felé billenti a mérleget.

F1: Négymilliárdot adnának a Williams-ülésért? 1

A kanadai La Journal de Montreal szerint az orosz pilóta 15 millió dolláros (4 milliárd Ft) szponzori csomagot ajánl a grove-i csapatnak, Kubica ugyanakkor messze nem tud ennyit összeszedni.

A lap szerint kompromisszumos megoldás lehet, ha Kubicát és Szirotkint is leigazolják Lance Stroll mellé, és ha a lengyel nem teljesít úgy, ahogy kellene, az orosz tartalékosból előléphet versenyzővé.

Korábban Felipe Massa utódjaként Paul di Resta és Danyiil Kvjat is képben volt, de úgy tudni, ők már nincsenek versenyben, Kubica vagy Szirotkin lesz a választott.