Lewis Hamilton adóoptimalizálási okokból ugyan hosszú ideje nem él már szülőhazájában, Angliában, de az elmúlt pár évben kialakult világjáró celebéletmódja kapcsán azért hasznos lett volna egy ottani bázis is – a 32 éves angol most ezt is megoldotta.

A brit bulvárlap Daily Mail szerint a négyszeres Forma-1-es világbajnok pilóta London jelenleg talán legfelkapottabb környékén, Kensingtonban vásárolt egy házikót 18 millió fontért (kb. 6,5 milliárd Ft).

Az előző két tulajdonos – egy milliárdosházaspár, majd egy divattervező-színész pár – által felújított, kicsinosított 490 négyzetméteres ingatlanban hét hálószoba akad, londoni mércével hatalmas udvara is van, amelynek végében ráadásul még egy kis nyári vendégház is megbújik.

Hamilton jelenleg nagyjából évi 40-42 millió dolláros fizetésért vezet a Mercedesnél, de a pletykák szerint következő, 2019-től érvényes új szerződésében akár az F1-ben eddig példátlan, 60 milliós (16 milliárd Ft) alapfizetés is szerepelhet. A versenyző jelenlegi vagyonát 131 millió fontra becsülik (47 milliárd Ft).

F1: Hamilton 6,5 milliárdért vett házat 1