Bár a Ferrari 2017-es formajavulása elismerésre méltó, a Mercedes előtt kell igazán kalapot emelni, hiszen a csapat az idei, igen komoly szabályváltozások után is képes volt a Forma-1 csúcsán maradni, sorozatban negyedszer húzták be a konstruktőri és az egyéni világbajnoki címet is.

Ugyan a Ferrarinál és az idény végére alaposan megerősödött Red Bullnál is további előrelépést remélnek a következő szezonra, a Forma-1 sportszakmai főnöke, Ross Brawn attól tart, hogy a Mercedes egyszerűen túl jó, így jövőre is folytatódik a dominanciájuk.

“Nagyszerű stábjuk van, és attól tartok, hogy még erősebbé válnak. Volt egy személycsere a felsővezetésben, Paddy Lowe (technikai főnök) távozott, James Allison érkezett helyére, épp a szabályváltozás idején, ami nem könnyű. Maguk is elismerték, hogy az idei autó dívaként viselkedett, de erős a gyanúm, hogy jövőre már nem lesz ilyen gondjuk” – magyarázta az általa 2008 és 2013 között Honda, Brawn GP, majd 2010 óta Mercedesként működő csapatról.

“Szóval úgy vélem – sok szempontból sajnálatosan –, hogy tovább dübörög majd az úthenger. Reméljük, hogy tévedek!” – tette hozzá.