Niki Lauda az idei évig párhuzamosan dolgozott a német RTL F1-es szakkommentátoraként és a Mercedes-csapat elnökeként, ám 2018-tól már csak az utóbbi szerepben lesz ott a paddockban.

“Eleve ott vagyok minden futamon, de mostantól nem lesznek másodlagos feladatait, 100 százalékosan a Mercedesre koncentrálhatok” – mondta a hamarosan 69. születésnapját ünneplő osztrák.

A háromszoros világbajnok ugyanakkor a Mercedesszel sem tervez hosszú távra, egyelőre csakis a csapatokat az F1-hez kötő szerződés 2020-as lejártáig biztos a maradása. Három év múlva akár nyugdíjba is mehet.

“Igen, így logikus. A mercedeses szerződésem 2020-ig szól, azt ki is fogom tölteni. Aztán átgondolom, mi legyen. Egyelőre korai lenne bármit is mondani” – magyarázta, hozzátéve ugyanakkor, hogy nem a család és a gyerekek miatt hagyná el az F1-et.

“Így is gyakran vagyunk együtt. Mindössze 21 hétvégén vagyok távol, az év többi részében én is ugyanúgy otthon vagyok, mint bármelyik családos ember. A családomnak nincs gondja a munkámmal.”