Sebastian Vettel 2017-es idényének egyik mélypontja volt az Azerbajdzsáni Nagydíj, amikor a német egy vélt féktesztelés után a biztonsági autós szakasz alatt kisorolt a vezető Lewis Hamilton mellé, majd ráhúzta a Ferrarit a Mercedesre.

Vettel utólag bocsánatot kért az incidensért, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke pedig egy friss interjúban elárulta, hogy már rég nem is neheztel a négyszeres világbajnokra.

“Tudják, én elég toleráns vagyok. Nem szeretem, ha ez emberek anélkül ítélik el valaki viselkedését, hogy figyelembe vennék a volán mögött ébredő érzelmeket” – mondta a német Auto Bildnek.

“Én elég jól értem a helyzetet, ugyanis magam is átéltem hasonlókat Michael Schumacherrel. Képzelhetik, milyen volt 1997-ben Jerezben vagy épp 2006-ban Monacóban, amikor azt a hülyeséget csinálta az időmérőn” – idézte fel Schumi incidenseit az egykori Ferrari-csapatfőnök.

“Minden embernek vannak gyenge pontjai, és ha valaki képes arra, hogy ezt felismerje és azt mondja, ezt nem kellett volna, akkor megérdemli a bocsánatot. Én is így vagyok Sebastiannal” – tette hozzá.