A szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után “ráadásnak” még egy kétnapos közös gumitesztet szervezett a Pirelli. A szerdai nappal végleg lezárult a 2017-es Forma-1-es idény.

Keddhez hasonlóan ma is a Ferrari végzett az élen, Sebastian Vettel a Pirelli új, hiperlágy keverékével 1:37,551-est kört futott. A németnek nem volt teljesen sima napja, délelőtt a pályán állt le alatta az autó, de nem sokkal később már folytatta a körözést.

Mögötte a mercedeses Valtteri Bottas, a Red Bull-os Max Verstappen és a Force India két, a nap folyamán egymást váltó versenyzője következett.

F1: Itt a vége, a Ferrarié a legutolsó tesztnap 1

A Williams a nap nagy részében az idén a Renault tartalékosaként alkalmazott Szergej Szirotkint futtatta, de délutánra visszaült az FW40-esbe Robert Kubica is. Az orosz 1:39,947-es legjobb körrel a 10. volt, míg a Forma-1-es visszatérésre hajtó lengyel fél másodperccel jobb eredménnyel a 7. lett.

Minden csapat száz feletti kört teljesített a nap folyamán, a legszorgalmasabb pilóta a jövőre már Alfa Romeóként induló Sauber leendő versenyzője, Charles Leclerc volt a maga 148 körével.

F1: Itt a vége, a Ferrarié a legutolsó tesztnap 2

A McLaren a lefújt interlagosi teszt miatt Abu-Dzabiban két autót küldhetett a pályára, az egyiket az új tartalékos, Lando Norris terelgette, míg a másikban Stoffel Vandoorne ült. A belgának volt egy kis incidense, a 19. kanyarban megsérült az autó, de a javítások után folytathatta a munkát.

A két nap összesített eredményei

F1: Itt a vége, a Ferrarié a legutolsó tesztnap 3