Míg a Red Bull néhány héttel ezelőtt egészen 2020-ig lekötötte Max Verstappent, Daniel Ricciardo jelenlegi szerződése a jövő év végén lejár, az ausztrál pedig nem is siet a hosszabbításban. Abu-Dzabiban újra, méghozzá elég egyértelműen utalt arra, hogy nyitott a Mercedes és a Ferrari megkeresésére.

“Erősen kétlem, hogy néhány hónapon belül dönteni fogok a jövőről. Előbb szeretnék tisztán látni azt illetően, kié is lehet a legjobb autó 2019-ben. Nem fogok úgy tenni, mintha én lennék a legokosabb és minden lehetőség nyitva áll előttem, de úgy gondolom, nem kell kapkodnom, ráérek” – mondta, hozzátéve, hogy a Red Bull mellett “két másik csapatot” fontolgat 2019-re.

Ricciardo azt is megismételte, hogy hosszabb távra szerződne, ezért is fontos, hogy jól válasszon.

“A fő, hogy a jövő évben is magas szinten teljesítsek, így megmaradjon irántam az érdeklődés. Akárhova is szerződjek, valószínűleg nem egyéves szerződést írok majd alá. Talán ott érek majd a karrierem csúcspontjára, ezért is akarom kihozni ebből a legtöbbet, ezért nem akarom elkapkodni a döntést.”

A Ferrarinál Kimi Räikkönen szerződése fut ki 2018 végén, a Mercedesnél pedig egyelőre mindkét ülés nyitott 2019-re.

Ricciardo számára nagy kérdés, hogy a Red Bull milyen motorokkal versenyez a jövőben, egyrészt, hogy eleget javult-e a Renault 2018-ra, másrészt, hogy 2019-re is marad-e a francia gyártó, vagy a korábbi pletykáknak megfelelően búcsúzik, és a csapat átáll a Honda erőforrásaira.