Lewis Hamilton mára a Forma-1 történetének egyik legeredményesebb versenyzője lett, rekordokat dönt, négyszeres világbajnokként pedig már csak az ötszörös győztes Juan Manuel Fangio és a hétszeres győztes Michael Schumacher áll előtte.

Míg tehetségét, gyorsaságát, versenyzői kvalitásait senki sem vonja kétségbe, a 32 éves angol viselkedésével, szokásaival, életvitelével azért számos kritikust szerzett magának, de azt mondja, ez egyáltalán nem érdekli.

“Egyáltalán nem érzek ezzel kapcsolatban semmit. Én tudom, mik az értékeim, tudom, miket értem el, tudom, hogy én és a családom honnan jött. A családomon és önmagamon kívül nincs szükségem mástól származó elfogadásra, szóval tényleg nem érdekel, hogy mennyire vagyok népszerű” – mondta a Mercedes-pilóta, aki azért minden egyes nyilvános interjúját a szurkolókkal való haverkodással kezdi.

“A Brit Nagydíjon nagyon pozitív a fogadtatás, és világszerte mindenütt sokan szurkolnak nekem, mindenütt ott vannak a brit zászlók. Én csak a pozitívumokra figyelek. Biztosan vannak negatív emberek, akik negatív dolgokat mondanak, de az én életemre ennek nincs hatása.”

F1: Hamilton tesz a kritikusokra, úttörőnek érzi magát 1

Hamilton arra különösen büszke, hogy 2007-ben a Forma-1 első színes bőrű versenyzője lett, úttörőként pedig sok más, nem fehér emberhez is közelebb vitte a sportágat.

“Mindenféle etnikai hátterű emberek megkeresnek. Ázsiaiak, fekete családok, mexikói családok jönnek és azt mondják, a gyerekeik egy napon olyanok szeretnének lenni, mint én. Higgyék el, amikor én bekerültem az F1-be, még nem voltak ezek az emberek.”

“Erre nagyon büszke vagyok. Ahogy a nagyszerű Williams nővérek (Serena és Venus, teniszezők), ahogy Tiger Woods (golfozó) új utat tört, ledöntötte a falakat mások előtt. Jesszusom, hát a suliban még én sem teniszeztem, ma meg már igen, szóval büszke vagyok hogy egy pozitív változás részese lehetek.”