Lewis Hamilton 2017-ben behúzta negyedik Forma-1-es világbajnoki címét. A mercedes angolja több interjúban is azt mondta, az idei évre összeszedte magát, még jobban koncentrált, a siker nagyrészt fejben dőlt el.

Hamilton volt csapattársa, tavalyi legyőzője, Nico Rosberg nem igazán hisz ebben, a 2016-os bajnoki cím megszerzése után visszavonult német szerint más volt a háttérben:

“Én tudom, milyen szinten vezetett tavaly, talán én tudom a legjobban megítélni ezt a kérdést. És azt mondanám, hogy nem, szerintem annál feljebb már nem léphetett idén sem. Az idei évben is voltak erős és gyengébb pillanatai, és ahogy tavaly én, idén Sebastian Vettel is igyekezett kihasználni az utóbbiakat” – kezdte.

“A különbség az, hogy 2016-tal ellentétben idén gyakorlatilag Lewis hozta a Mercedes összes futamgyőzelmét. Tavaly olyan magas szinten versenyeztünk egymás ellen, hogy Valtterinek igen nehéz lett volna ugyanezt továbbvinni” – mutatott rá, hogy az utódjául választott finn “csak” két futamot nyert idén, így kevesebb pontot rabolt Hamiltontól.

Rosberg ugyanakkor méltatta volt csapatát, amiért a nagy szabályváltozások után is sikerült mindkét bajnoki címet megszerezniük:

“Nagyon-nagyon ritka, hogy egy csapat átvészeljen és domináns maradjon egy ilyen szabályváltozás után. Ezzel egy újabb lépést tett a Mercedes a legendává válás felé.”

A 2016-os bajnok ugyanakkor a Ferrari idei ugrásáról is elismeréssel beszélt:

“Szinte csoda, hogy mekkorát léptek előre. 2016 zavaros év volt, nagy személycserék zajlottak, a senki földjén voltak” – idézte fel, hozzátéve, hogy a Scuderiánál ősszel felbukkant megbízhatósági problémák “normálisak”, hiszen a csapat “a lehetőségek határain járt” idén.