Adrian Newey a Forma-1 történetének egyik legsikeresebb tervezője, pályafutása során a Williamsnek, a McLarennek és a Red Bullnak is adott már bajnoki autót, az évek során pedig mások is próbálták leszerződtetni, a Ferrari, és ahogy egy friss interjúból kiderült, pár éve a Mercedes is csábítgatta.

“2014-re változtak a motorszabályok, jöttek az új hibridek, amik szerintem nem váltak az F1 előnyére. Komoly egyenlőtlenségek alakulat ki a motorok teljesítményét illetően. A mi motorpartnerünkkel (a Renault-val) elég gyászosan festett a helyzet, nagyon nekikeseredtem. A Ferrari és egy másik csapat, a Mercedes is megkeresett. Meg kellett gondolnom, hogyan tovább” – mesélte a BBC-nek, azt is elárulva, miért maradt a Red Bullnál.

“Úgy gondolom, hogy mivel a semmiből segítettem felépíteni a Red Bullt, szülői érzéssel kötődtem a csapathoz, a dolgozókhoz és Christian Hornerrel is nagyon erős kapcsolatom volt, szóval olyan lett volna kiszállni, mint ha a családomnak fordítottam volna hátat.”

Newey 2007-ben csatlakozott az akkor még csak kétéves Red Bullhoz és azóta is az energiaital-gyártó alakulatánál dolgozik.