Míg pénteken Lewis Hamilton és Sebastian Vettel egymást váltotta az első két helyen az Abu-dzabi Nagydíj szabadedzésein, az utolsó gyakorláson a Mercedes angolja az élen zárt, de mögötte csapattársa, Valtteri Bottas, majd a Ferrari finnje, Kimi Räikkönen következett, a négyszeres világbajnok német csak a 4. időt hozta.

A pénteki szoros eredmények most nem ismétlődtek, Hamilton csapattársának 273 ezredet adott, míg a ferrarisok már fél másodperc feletti hátránnyal zártak.

Az 5-6. pozíciót a Red Bull-osok, a 7-8.-at a mclarenesek hozták, úgy tűnik a wokingiaknak eléggé fekszik a pálya. A top10 végébe a renault-s Carlos Sainz és a Force Indiá-s Sergio Perez ért fel.

F1: Hamilton az élen, idegen tárgy a pályán – videó 1

Fontos megjegyezni, hogy az utolsó szabadedzés eredményeibe nem szabad túl sokat belelátni, hiszen az időmérőt és a futamot is naplementében és után tartják, a mostani, délutáni melegnél sokkal enyhébb körülmények között.

Az edzésen most is volt jó néhány elrontott kanyar, de autó nem tört. Az incidensekbe sokszor belejátszott az erős szél, és a légmozgásnak “köszönhettük” a legérdekesebb epizódot is: az egyik versenybírói posztról a pályára repült egy napernyő, szokatlan látvány volt, ahogy a Forma-1-es autók kerülgették a kertekből, strandokról, vendéglátó helyek teraszairól ismerős tárgyat.

Az Abu-dzabi Nagydíj, egyben a 2017-es Forma-1-es szezon utolsó időmérő edzése magyar idő szerint 14 órakor kezdődik.

F1: Hamilton az élen, idegen tárgy a pályán – videó 2