A 2017-es szabályváltozások a szélesebb gumikkal és kasztnikkal, az alacsonyabb és szélesebb hátsó, a nyilazott első szárnyakkal egyértelműen esztétikusabbá, agresszívebbé tették a Forma-1-es autókat, jövőre azonban újabb változás jön, felkerülnek a járgányokra a glóriának becézett fejvédő keretek.

A világbajnok Lewis Hamilton a szezonzáró előtt elsiratta az idei szép autókat.

“Ez az utolsó év, amikor jól néznek ki az autók. Szerintem a jövő évtől romlik majd a külső. De legalább a biztonság javul” – mondta Abu-Dzabiban a glória kapcsán, majd az eszköz a formájára utalva viccesen viccesen hozzátette, hogy “jövőre talán indítunk egy flip-flop-márkát, az talán siker lehet”.

A ferraris Sebastian Vettel alapvetően az esztétikum elé helyezi a biztonságot, de azt a német is elismerte, hogy a glória nem lesz valami szép:

“Úgy gondolom, eléggé másképp néznek majd ki az autók jövőre. Az eddig látottak alapján minden más lesz. Ugyanakkor szerintem megszokjuk majd. Nem is kérdés, hogy az autók jobban néznek ki a mostani formájukban, de biztos vagyok benne, hogy hozzászokunk majd. Dolgozunk az esztétikán is, szóval kinéz majd valahogy. Nem lesz olyan nagy dolog.”