A McLaren tavasszal hirdette meg a World’s Fastest Gamer nevű programját, melynek keretében az e-sport, tehát a videojátékok világából kerestek új szimulátoros tesztpilótát a csapatnak.

A 30 ezer jelentkezőből többfordulós válogatás során a múlt héten lezajlott döntőre 12-en maradtak, majd a McLaren központjában több napon át zajló próbákon előbb hatan, majd hárman, végül ketten maradtak versenyben az állásért.

F1: Játékkonzoltól a McLarenhez – videó 1

A végső, négyórás döntőbe két holland jutott, a 20 éves egyetemi hallgató Freek Schothorstés a 25 éves Rudy van Buren, végül az utóbbi győzedelmeskedett, ő mostantól a McLaren alkalmazottja.

Van Buren gyerekkorában kacérkodott a versenyzéssel, 2003-ban nemzeti bajnok lett gokarttal, azonban megfelelő anyagi források híján nem lépett magasabbra. A mclarenes munka álomszerű számára.

“Egészen elképesztő élmény volt ez, nincsenek szavaim rá, mit is érzek most. Észbontó belegondolni, hogy alig pár nappal ezelőtt sétáltam be először a McLaren-központba, most pedig már a McLaren legújabb dolgozója vagyok. Nem tudok eléggé köszönetet mondani mindenkinek azért a lehetőségért. Ez volt életem legkeményebb felvételije, de óriási ajándékot kaptam a végén. Alig várom, hogy munkába állhassak! Minden gokartos kissrác az F1-ről álmodozik, aztán egy ponton szertefoszlik az álom – a World’s Fastest Gamer megnyerésével én most újjáélesztettem azt” – mondta van Buren.