Fernando Alonso idén harmadik küszködős évét is végiggyűrte a McLaren-Hondával, jövőre azonban jobbak lehetnek a kilátásai, ugyanis a kétségtelenül jó – bár nem feltétlenül a legjobb, ahogy a csapatnál szeretik hangoztatni – kasztni mellé jobb teljesítményű erőforrást párosítanak majd a Renault-motor képében.

A kétszeres világbajnok spanyolt a brit Sky Sports arról kérdezte, kiket tart a következő szezon fő bajnoki esélyeseinek.

“Nos, kezdjük velem. Nagyon bizakodók vagyunk, hogy jövőre újra ott leszünk az élen. Aztán Lewist mondanám, ő a mostani világbajnok, és Maxot és Danielt (Verstappen és Ricciardo, Red Bull, aztán a második vonalba a másik három srácot (Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas).”

Alonsót arra is megkérték, hogy az immár négyszeres bajnok Hamiltont helyezze el a Forma-1-es világbajnokok ranglistáján.

“Úgy gondolom, hogy ő az egyik legnagyobb, nyilván, hiszen négyszer győzött már. Tény, hogy a három utóbbi címet, a mercedeses bajnoki címeket domináns autóval nyerte, ami kicsit könnyebb volt, de azért sorolom a legnagyobbak közé, mert amikor a McLarennél volt, a nehéz időszakokban is kiemelkedően teljesített, olyan autókkal is futamokat nyert, amelyek nem voltak nyerő autók. Megérdemli a sikert, ugyanis végig az élen tudott lenni.”