Lewis Hamilton 2017-ben megszerezte negyedik Forma-1-es világbajnoki címét, beérve ezzel az idei fő ellenfelet, a szezon nagy részében vezető ferraris Sebastian Vettelt. A Mercedes angol pilótája szerint jövőre is a németet kell majd megvernie, máris erre hangolódik.

“Nagyszerű volt háromszoros bajnoknak lenni, de mindenki tisztában volt vele, hogy volt a mezőnyben valaki, akinek négy címe van. Jó érzés lesz tudni, hogy most mér mindketten négynél járunk, ezután azért folyik köztünk a verseny, hogy ki jut előbb az ötödikig” – mondta.

“Egész évben folyt a küzdelem kettőnk között, mindvégig tisztelettel tekintettem rá, négyszeres világbajnokként, fantasztikus versenyzőként tartom számon, szuper érzés, hogy ugyanolyan keményen küzdöttem, mint ő, és én kerültem ki győztesen.”

“Nem jó érzés úgy elbukni a bajnokságot, hogy az ember előtte vezetett, én is megéltem már ezt. Szerintem Vettel idén mutatott egy kis gyengeséget, érzékeny pontokat, ezért meggyőződésem, hogy dolgozni fog ezeken a jövő évre, így nekem is magasabb fokozatba kell majd kapcsolnom.”