2021-től vezetnének be új motorformulát a Forma-1-ben, a Liberty Media által vázolt első terveket azonban nem fogadták túl lelkesen a gyártók. A Renault, a Ferrari és a Mercedes azonnal kritikusan nyilatkozott, de a Honda szerint is párbeszédre lenne szükség.

A Renault mindaddig nem szeretne rábólintani a Liberty Media elképzeléseire, amíg a jövő egyéb kérdései nem tisztázódnak.

“Amiről szó van, az egy teljesen új motor” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault Sport ügyvezetője. “Ez új fejlesztést, teljesen új projektet jelent, amihez új emberek és új befektetés kell.”

“További probléma, hogy nem tudjuk, a Forma-1 milyen lesz 2021-ben, milyen autókkal, milyen költségcsökkentési intézkedésekkel lehet számolni. Nem látjuk a teljes képet.”

Abiteboul szerint a sok ismeretlen tényező miatt inkább a jelenlegi formulát kéne továbbvinni. “Mai szemmel azt kell mondanom, hogy nem szeretem az MGU-H-t. De 2020-ra megoldjuk a problémáinkat, ezzel számunkra és az ügyfelek számára is olcsóbbá válik.”

“Ehelyett kezdhetnénk mindent újra egy új formulával, megint két részre szakadhatna a mezőny. Emiatt nem látok okot arra, hogy szakítsunk a jelenlegi formulával.”