A 2017-es Forma-1-es bajnoki küzdelem egyik legemlékezetesebb pillanata volt, amikor az Azerbajdzsáni Nagydíjon a ferraris Sebastian Vettel a biztonsági autós szakasz alatt oldalról meglökte az előtte autózó Lewis Hamiltont, megtorlásképp, amiért szerinte a Mercedes angol pilótája nem sokkal előbb féktesztelt vele.

Vettel az akcióért a futamon stop&go büntetést kapott, majd később nyilvánosan bocsánatot is kért, Hamilton a verseny után nem igazán nyilatkozott a témában, de most egy friss interjúban “érdekes” részletet árult el: megfenyegette a németet.

“Amikor utólag beszéltem vele, mondtam, hogy ezt tiszteletlenségnek vettem, többet ne legyen velem ilyen tiszteletlen, mert bajok lesznek” – mondta.

“Én sosem csináltam ilyet senkivel. El sem tudom tudom képzelni, ő mit gondolt. Sosem voltam ilyen helyzetben. Az emberek különbözően reagálnak feszült helyzetekben.”

A négyszeres világbajnok azt is elmondta, hogy tudatosan kerülte a témát az esetet követő en:

“Úgy gondolom, többféleképpen lehet kezelni a dolgokat. Tudtam, hogy mi a dolgom, nem hagytam, hogy bármi is elterelje a figyelmemet. Nem hagytam, hogy valami reakcióval negatív irányba kerüljenek a dolgok, nem hagytam, hogy szem elől veszítsem a végső célt. És nyilván a tapasztalattal az ember megtanulja félretenni a különböző dolgokat.”