A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton a CNN The Circuit műsorában adott interjút, többek között arról is kérdezték, tanult-e a tavaly őt legyőző csapattársától, Nico Rosbergtől..

“Nem, semmit. Egyik csapattársamtól sem igazán tanulok. Azt mondanám, talán az egyetlen csapattársam, akitől tényleg tanultam, az Fernando Alonso volt, az volt az első F1-es évem (2007-ben a McLarennél). Utána már megvolt a tapasztalatom, sosem éreztem, hogy másoktól tanultam volna. Egyszerűen csak igyekeztem kiaknázni és csiszolni a saját képességeimet.”

A 32 éves angol annyit burkoltan azért elismert, hogy tavaly Rosberg fejben erősebb volt nála, idénre viszont felszívta magát:

“Azt hiszem, jó energiával érkeztem a Mercedeshez (2013-ban), de a munkamorálom ma sokkal erősebb, jó lett volna, ha kezdettől így van. Valószínűleg akkor már ötszörös világbajnok lehetnék, de így sem változtatnék semmin. A tavalyi bajnoki vereség tette lehetővé, hogy idén az legyek, aki.”

Hamilton: Csakis Alonsótól tanultam 1

“A mentális oldal volt a kulcs idén. Nagyon sok élsportolóra igaz ez, nagyon kis dolog, az utolsó százalékokat jelenti, de szerintem idén ez volt a különbség köztem és Vettel között.”

Hamilton jelenlegi mercedeses szerződése 2018 végén lejár, de az interjúban tisztázta, hogy a hosszabbítás biztos, a szurkolóknak nem kell aggódniuk emiatt: “Semmi kétségem a folytatásról, egyszerűen csak nagyon ügyesen akarok tárgyalni.”