Nico Rosberg is elmondta már, hogy a Ferrari kezéből óriási sansz csúszott ki az idén, és semmi nem garantálja, hogy jövőre nem lesz ismét nagyobb a Mercedes előnye. Noha a Brazil Nagydíjat Valtteri Bottast lerajtolva megnyerte Sebastian Vettel, ez az exelnök Luca di Montezemolo szerint semmit nem jelent 2018-cal kapcsolatban.

“Örülök a Ferrari győzelmének” – mondta Montezemolo. “A sport nem egzakt tudomány, beszélni könnyű róla, de annál nehezebb nyerni.”

“A Ferrarinak jó szezonja volt, de sajnos nem nyerte meg a bajnoki címet. És úgy gondolom, hogy Brazíliában is Hamilton nyert volna, ha ő indul a pole-ból.”

Csakhogy Hamilton nem indulhatott a pole-ból, mert az időmérőn az első gyors körében összetörte a kocsiját. Emiatt a versenynek egy teljesen átépített és ideális beállításokkal rendelkező autóval, valamint abszolút csúcsra járatott, vadiúj motorral vághatott neki.

Hamiltonnak szerencséje volt a biztonsági autóval és a rajtbalesetekkel is, ilyen körülmények között a negyedik hely volt az abszolút minimum, amit hoznia kellett. Ehhez képest mégis sokan elájultak a teljesítményétől, köztük Flavio Britatore is.

“Mindannyian örülünk a Ferrari győzelmének, de nem feledkezhetünk el arról, hogy Hamilton is ott van a pályán. És mindannyian láttuk a felzárkózását” – mondta Briatore.