Max Verstappen egyértelműen a Forma-1 egyik kulcsfigurája lesz, néhány héttel ezelőttig nagy kérdés volt, melyik csapatnál is folytatja a következő pár évben. Az idény első felében ismétlődő műszaki hibák miatt a Red Bullból kicsit kiábrándult hollandot a Mercedesszel és a Ferrarival is hírbe hozták, a 20 éves ifjonc azonban végül 2020-ig hosszabbított jelenlegi csapatával.

Érdekes módon a Ferrari már jóval Verstappen lekötése előtt újabb évet adott Kimi Räikkönennek, ami az egykori Renault-főnök Flavio Briatore szerint hiba volt:

“Nem tudom, mit csinál majd Marchionne (Sergio, Ferrari-elnök), elég kiszámíthatatlan. De Räikkönennel sosem fognak konstruktőri bajnoki címet nyerni. Ahhoz két erős pilóta kell, a Ferrarinál pedig ez nincs meg” – magyarázta a RAI-nak.

“Én gondolkodás nélkül leigazolnám Verstappent. Az emberek csakis őt akarják látni, igazi gladiátor, akit viszont valamiért állandóan büntetnek.”

Az olasz Hamilton idei bajnoki sikerére is kitért: “Idén jobban érdekelte a versenypálya, mint a diszkó” – utalt a Mercedes angoljának bulizós celebéletmódjára.