A Forma-1-ben a 2014-es idény óta a versenyzők a maguk által választott, 2-99 közé eső állandó rajtszámmal indulnak, míg az adott év címvédője választhat a bajnoknak járó 1-es vagy a saját száma között.

A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton 2015-höz és 2016-hoz hasonlóan a jövő évben sem vált, marad a 44-esnél, árulta el a hétvégén:

“A mérnökeim és néhány szerelőm szeretné, de nem szándékozom váltani. A 44-es a családot jelenti. Fura ez, de valamikor mindenki megtalálja a szerencseszámát, mi, pontosabban apukám ezt választotta, amikor még kicsi voltam. Van egy kép, amin a 43-as van a gokartomon, még juniorként, de az azért volt, mert egy másik srác lenyúlta a számomat és be kellett érnem a 43-mal, de nem az volt a számom, az csak egyetlen fotó. De mindig is a 44-est fogom használni” – magyarázta a Mercedes pilótája.

“Valahogy akár bele lehet varázsolni az 1-est is a 44-be, talán eljátszhatunk vele. De nem igazán szeretem azt a számot. Másoké is volt már, Michaelé is, de a 44-es előttem még senkié nem volt. A kezdetek óta jó volt nekem ez a szám. A szurkolóim is felismerik, és jobban kötődnek hozzá. Az 1-es jó az adott pillanatban, de az nem lehet örökké az emberé, míg a 44-es mindig az enyém lesz.”