Lewis Hamilton idén átvette az első helyet a pole-örökranglistán, megszerezte negyedik világbajnoki címét, amivel beérte Alain Prostot és Sebastian Vettelt, és a bajnokságok tekintetében immár csak Juan Manuel Fangio (5) és Michael Schumacher (7), a dobogós helyezések és a futamgyőzelmek tekintetében pedig csak Schumacher áll előtte.

Bár a 62 futamgyőzelem még “csak” bő kétharmada Schumi 91-ének, a 32 éves angol most már lassan kezdi hinni, hogy ő is eljuthat a német legenda szintjére:

“Úgy gondolom, hogy még hosszú-hosszú ideig nyerő lehetek. Végső soron azon múlik, meddig él bennem a küzdeni vágyás. Egyelőre megvan, de továbbra sem hajtok arra, hogy Michaelt beérjem, ugyanakkor közelebb vagyok hozzá, mint eddig bármikor. Korábban egészen távolinak tűnt a 91 futamgyőzelem, és bár most is elég messze van még, már nem tartom lehetetlennek, arra gondolni, hogy én is elérhetek valahova oda” – magyarázta Interlagosban.

F1: Hamilton már Schumachert célozhatja 1

“Nagyon hálás vagyok, hogy ott lehetek az igazi nagyságok között. Nem is csak a közelükben, hanem négy cím birtokában, a pole-rekorddal, ez tényleg nagy dolog, nagyon-nagyon büszke vagyok.”

Az F1-ben 2007-ben bemutatkozott Hamilton januárban lesz 33 éves, jelenleg még egy évre szól a szerződése a Mercedesszel, bár minden bizonnyal hosszabbít – jó pénzért –, így lesz még ideje a további eredmények gyűjtésére:

“Egy év még biztosan van bennem, de valószínűleg több is, és egyértelműen az a szándékom, hogy további futamokat nyerjek, szóval meglátjuk!”