Lewis Hamilton a két héttel ezelőtti Mexikói Nagydíjon behúzta negyedik világbajnoki címét, a harmadikat a Mercedes színeiben. A csapat és az angol hamarosan megtárgyalja a 2018-on túli szerződéshosszabbítást, ami az eddig közösen elért sikerek alapján sima ügy lehet.

A brit bulvárlap, a Daily Mail ugyanakkor azt írja, Hamilton szolgálatainak bebiztosításához rendesen a kasszába kell majd nyúlni Stuttgartban, ugyanis a 32 éves angol következő szerződése a jelenlegi éves fizetés másfélszeresét tartalmazhatja majd.

Számszerűsítve: Hamilton a különböző becslések szerint jelenleg évi 40-42 millió dollárt kap a Mercedestől – eredménybónuszok nélkül! –, míg a 2019-től életbe lépő szerződésben évi 60 millió dollár (16 milliárd Ft!) szerepelhet majd.

A Forma-1 történetében eddig a 40 milliós határt is csak hárman, Hamilton mellett Vettel és Alonso léphette át, így a 60 milliós összeg még a száguldó cirkusz mércéjével mérve is szédítő összeg, főleg ha hozzávesszük, hogy a mezőny kisebb csapatai 100-120 millióból csinálnak végig egy-egy szezont.