A 2021-től életbe lépő új motorszabályok kapcsán fogalmazott úgy Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke, hogy a csapata “nem akar NASCAR-t játszani globálisan.”

Nos, a Forma-1 vezetői sem akarnak, legalábbis Carey ezt üzente a Ferrarinak. “Szó sincs arról, hogy NASCAR-rá szeretnénk változni” – mondta a főnök.

“Nem akarjuk egységesíteni az autókat, nem akarjuk, hogy húsz egyforma autó között csupán a versenyzők jelentsék a különbséget.”

“Az F1 egyedi, ahol a technológia legmagasabb szintje találkozik a versenyképességgel. Mi azt akarjuk, hogy a csapatok egyedi autókat építhessenek, egyedi motorokkal.”

“De azt is szeretnénk, ha a siker attól is függne, hogy az erőforrásokat mennyire hatékonyan tudják felhasználni a résztvevők bizonyos keretek között. Ez egészségesebb sportot eredményez.”

“Azt akarjuk, hogy a csapatok versenyezzenek a győzelemért, de azt is akarjuk, hogy minden csapatnak legyen esélye. Teljes egyenlőség sosem lesz, esélyesek mindig ki fognak emelkedni, de szeretnénk, ha minden csapat úgy érezné, hogy neki is lehet egy dobása.”