A nagy McLaren-Honda-Toro Rosso-Renault cserebere keretében a Renault gyári csapata megkapta a Red Bulltól Carlos Sainzot, igaz, csak kölcsönbe és csak 2018-as idényre, ugyanis a spanyolt biztonsági tartalék arra az esetre, ha Daniel Ricciardo jövő év végén távozna az alakulattól.

A Renault-hoz két futammal ezelőtt átült Sainzot a Brazil Nagydíj előtt arról kérdezték, mit gondol 2019-ről.

“Nagyon jól érzem magam a Renault-nál. Az első naptól befogadtak, segítettek, hogy a lehető leggyorsabban alkalmazkodjak a csapathoz és az autóhoz, emellett én is arra vágytam, hogy itt legyek és előrébb juttassam őket. A 2019-et és a Red Bull illető találgatások egyáltalán nem érdekelnek most” – mondta a spanyol EFE hírügynökségnek.

Sainz az Amerikai Nagydíjon egy ragyogó 7. hellyel mutatkozott be, ám Austinban csapattársa, Nico Hülkenberg, Mexikóvárosban pedig mindketten műszaki hibákkal búcsúztak. A spanyol nem aggódik túlságosan a Renault megbízhatósága miatt.

“Apró problémákról volt szó, még csak problémának sem nevezném őket. Egyszerűen arról volt szó, hogy nem volt elég tapasztalat az autó különböző körülményekhez való beállításáról.”