A Force India-csapat tulajdonos főnöke, Vijay Mallya a hét elején azt nyilatkozta, a konstruktőri 4. hely bebiztosítása után az alakulat az utolsó két hétvégén kockázatokat vállalhat, új dolgokat próbálhat ki, új tesztpilótát is autóba ültethet.

Mallya valószínűleg már tudta, amit a csapat aztán kedd délután jelentett be hivatalosan: a hétvégi Brazil Nagydíjon pénteki első szabadedzésén a Mercedes neveltje, az idei GP3-bajnok George Russell Esteban Ocon autóját vezeti majd. A 19 éves angol tehetség most először lép majd pályára Forma-1-es hétvégén. A szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon szintén lehetőséget kap, akkor Sergio Perez kispadozik az első edzésen.

“Nagyon izgatottan várom, hogy Brazíliában és Abu-Dzabiban a Force Indiánál vezethessek a szabadedzéseken. 2017 már így is nagyszerű lehetőséget hozott számomra, fantasztikus, hogy két ilyen szerepléssel zárhatom a szezont! Sosem ültem még a VJM10-esben és Interlagosban sem vezettem még, de nagyon várom a kihívást. Szeretnék nagy köszönetet mondani a Force Indiának a lehetőségért és a Mercedesnek is köszönöm a folyamatos támogatást!”