A Forma-1 rendkívül összetett munkafolyamatait remekül szemlélteti, hogy a Red Bull attól vár komoly formajavulást jövőre, hogy öt nappal hamarabb elkészül új autójával.

Ez az öt nap a hétköznapi emberek számára nem tűnik soknak, a Forma-1-ben mégis rengeteget számít, a Red Bull szerint például ez az öt nap már elég lesz ahhoz, hogy egyből versenyképes formában kezdjen az alakulat.

A Red Bull idei éve azon ment el, hogy a csapat kitartott szokásos filozófiája mellett, és az utolsó pillanatig készült az autó, aztán későn vették észre, hogy a szélcsatornás és a valós adatok között elég nagyok a különbségek.

“Valamivel korábbi bemutatót tervezünk, ez olyan öt napot jelent” – mondta Christian Horner csapatfőnök. “A tervezés és a gyártás folyamatainak időbeosztása annyira szoros, hogy még ez az öt nap is nagyon értékes lehet.”

“Az a célunk, hogy már a téli tesztelés legelején napi száz kört tegyünk meg átlagban.” Az idén ez az érték 73 volt, tavaly 92, egy évvel korábban 41, előtte pedig mindössze 5.

“A szabályok szinte változatlanok maradnak, így mindent, amit az idén megtanultunk, hasznosíthatjuk az RB14-esnél is.”

A nyári szünet óta a Red Bull a Ferrarinál is több pontot szerzett.