A Forma-1 vezetői folyamatosan gondolkodnak, hogyan lehetne jobbá tenni a versenyhétvégéket és a show-t, valamint hogyan lehetne tovább bővíteni a naptárt.

Egy lehetséges megoldásként felmerült, hogy ejtsék a pénteki edzésnapokat, ezzel logisztikailag könnyítenének, ugyanakkor a rövidebb felkészülés miatt az erőviszonyok is képlékenyebbé válnának a hétvégéken.

A Red Bull főnöke, Christian Horner egyáltalán nem rajong az ötletért:

“Nyilván igyekeznek helyet csinálni még több futamnak. De egy jó regény fonala is elveszik, ha túl sok a fejezet” – mondta.

“Emellett úgy gondolom, túl hosszú utazás csak két napért Mexikóba utazni, vagy épp Ausztráliába. Szerintem a pénteki nap a versenyszervezőknek is lehetőséget ad, hogy több nézőt vigyenek ki a pályára.”

Horner hozzátette, hogy a pénteki edzések eltörlése valójában nem segítené, hanem hátrányba hozná a kisebb költségvetéssel és infrastruktúrával rendelkező kiscsapatokat, a nagyok járnának jól:

“Akaratlanul is az lehet a hatása, hogy nagyobb hangsúlyt kap a szimulátoros munka, hogy a lehető legfelkészültebben érkezzünk, és szerintem ez nem épp az erőviszonyok kiegyenlítése felé hatna.”