Az ausztrál pilóta szerződése 2018 végén lejár, és míg Max Verstappennel már hosszabbított a csapat, Ricciardo még szabad préda. A Red Bull nem zárkózik el a hosszabbítás elől, Ricciardo azonban szeretné a legtöbbet kihozni a helyzetből.

“Van egy pár lap a kezemben” – mondta Ricciardo. “Mivel a szerződésem csak jövőre jár le, nem kell kapkodnunk. Ha Christian Horner és Helmut Marko azt mondja, hogy szeretnének megtartani, azt örömmel hallom.”

“Annál biztosan sokkal jobb, mintha azt mondanák, ‘alig várjuk, hogy Ricciardo lelépjen.’ Most először vagyunk ilyen helyzetben, szeretném a legtöbbet kihozni belőle.”

“Tiszteletteljesen szeretném intézni az ügyet, nyitott vagyok minden megbeszélésre, és nem lesznek titkok. Noha a fizetésről is képes vagyok már tárgyalni, az elsődleges szempont a teljesítmény. Még vagyok annyira versenyképes, hogy a gyorsabb autót célozzam meg a nagyobb fizetés helyett, még nem a karrierem végén járok.”

Ricciardo szerződésében nincs záradék, ha 2019-től másik csapatnál akarja folytatni, a Red Bull nem tudja és nem is akarja megakadályozni ebben.