A tavalyi esős Brazil Nagydíjon a Red Bull-os Max Verstappen a futam hajrájában külön ligában vezetett, a fiatal holland szinte a vízen járt, míg a többiek igyekeztek nem összetörni az autót.

A 2016-ban a top10-en kívülről néhány kör alatt a 3. helyre kapaszkodó holland örömmel csinálna valami hasonlót idén is, úgy véli, fekszik neki a vizes interlagosi pálya.

“A tavalyi, élvezetes esős verseny után idén is erős szereplésre számítok. Nagyon élveztem a tavalyi versenyt, jó kis csatáim voltak, és végül a dobogóig jutottam.”

“Gondolhatják, hogy idén is vizes hétvégét szeretnék, ugyanis száraz pályán talán még nem vagyunk olyan versenyképesek ott, a célegyenes emelkedője például nagyon nem az erősségünk” – mondta a hétvégi Brazil Nagydíj beharangozójában.

Ahogy mások, Verstappen is kiemeli az interlagosi atmoszférát: “Mivel nagyon keskeny a rajtrács, egészen ott vagyunk a lelátó előtt, ami egyedi, izgalmas élmény. A brazil szurkolók nagyon szenvedélyesek, nagyon hangosak, mindig különleges érzés megtapasztalni ezt az atmoszférát a start előtt.”

Verstappen az elmúlt négy futamból kettőt megnyert, a Red Bull a szezon végére már egészen közel van két másik nagyhoz, így a hétvégén sem zárható ki egy újabb siker.