Lewis Hamilton az egy héttel ezelőtti Mexikói Nagydíjon megnyerte Forma-1-es pályafutása negyedik világbajnoki címét, beérve ezzel Alain Prostot és Sebastian Vettelt, immár “csak” Juan Manuel Fangio és Michael Schumacher áll előtte.

Az angol pilótával előtt a McLarennél, majd a Mercedesnél is évekig együtt dolgozó szakember, a Williamshez idénre átigazolt technikai főnök, Paddy Lowe szerint Hamilton 2017-ben új szintre lépett, ráadásul versenyzési stílusa és képessége pedig például Schumacher fölé emeli őt.

“Lewis sokkal egyenletesebben teljesített – nem mintha előtte kiszámíthatatlan lett volna –, az F1-ben eltöltött éveit tekintve idén volt a legkiegyensúlyozottabb. Ez döntő volt a bajnokság szempontjából.”

“De nem pusztán hozza az eredményeket. Már az első bajnoki sikere előtt is végtelenül izgalmas versenyző volt, és minden bizonnyal a legnépszerűbb. Nagyon izgalmas stílusban vezet az időmérőn és a futamokon is.”

F1: Hamilton jobb versenyző Schumachernél? 1

“A versenyzési képessége már-már páratlan. Nagyszerű lett volna látni, mire megy Senna ellen. Michel (Schumacher) elképesztő rekordokat ért el, de a versenyzési képessége nem tartozott az erősségei közé. Az emberek a versenyzési stílusa miatt imádják Lewist.”

“Kívülről nézve számomra ez volt az eddigi legjobb éve. Nagyon megérdemelten lett világbajnok. Máris számos mérföldkövet maga mögött hagyott, de a negyedik bajnoki címmel még nem fejezte be.”

Lowe hozzátette, hogy szerinte Hamiltont a 2016-ban Nico Rosbergtől elszenvedett vereség is motiválhatta: “Nem szeretnék belemagyarázni semmit, de az biztos, hogy tavaly alulmaradt a bajnokságban, ami biztosan nagyon bosszantó volt, szerintem tanult belőle.”