Az idei év első felét bajnoki éllovasként töltő Sebastian Vettel a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon végleg vereséget szenvedett Lewis Hamiltontól, a Mercedes angolja immár ugyanúgy négyszeres világbajnok, mint a ferraris német (és Alain Prost). Vettelt az idei csalódás után az motiválja, hogy jövőre elkerülje ezt az érzést:

“A világon nagyon kevés sportoló tudott négy világbajnoki címig jutni. A szezon egészét tekintve most Lewis volt a jobb, ezért is lett ő a bajnok, de a jövő évben mindent megteszek majd, hogy távol tartsam őt az ötödik cím megszerzésétől. 2017 az ő éve volt, de 2018 már más tészta lesz” – nyilatkozta a Sport Bildnek.

“Sosem tudhatjuk, mi lesz, mindenki a nulláról indul megint. A Ferrarival jó úton járunk, szilárd meggyőződésem, hogy 2018-ban ott lehetünk az élen. A csapat fejlődik, nagyon sok a pozitívum.”

Vettel: Jövőre sem Miki egér és Donald kacsa lesz az ellenfél! 1

A nagy bizakodás közben azért Vettel nem becsüli alá a jövő évi kihívást és kihívókat: “Tovább kell javulnunk, hiszen jövőre sem Miki egér és Donald kacsa lesz az ellenfél!”

Ami a címvédésre készülő, nagyon hasonlókat nyilatkozó Hamiltont illeti, Vettel azt mondja, nem tart tőle: “Nem félek Lewistól. Épp ellenkezőleg: szeretek ellene versenyezni. Ha Lewis Hamilton ellen sikerül nyerni, akkor büszke lehet az ember, mert köztudott, milyen magas szinten teljesít.”