Bár Max Verstappen Red Bullja talán még mindig nincs a Mercedes és a Ferrari szintjén, a múlt hétvégi Forma-1-es Mexikói Nagydíj rajtja után a Lewis Hamilton és Sebastian Vettel között történt incidensnek köszönhetően az első körtől ellépett és lazán szerezte meg a futamgyőzelmet.

Miután ízelítőt kapott belőle, a 20 éves holland szívesen élvezne hasonló dominanciát a későbbiekben is, nem bánná az unalmas futamokat.

“Igen, hiszen ez a győzelem, méghozzá a legszebb módja. Persze, az előzés jó móka, de az elmúlt években sosem volt alkalmam kézben tartani a futamot, pedig a gokartozásban pontosan ezt tettem, és végül is ez a cél. Szép dolog az előzgetés, de számomra nem feltétlenül szükséges. Az ember azért szeretne úgy futamokat nyerni, mint Hamilton, aztán meg bajnoki címet.”

Verstappen első győzelmét is az élmenők – akkor Hamilton és Rosberg – balesete és kiesése után aratta, de akkor végig nyomás alatt tartotta őt a ferraris Kimi Räikkönen, néhány héttel ezelőtt Malajziában pedig meg kellett előznie Hamiltont. A kérdésre, hogy a mostani, harmadik sikerét hogyan rangsorolná, így felelt:

“Ez egyértelműen az egyik legkedvesebb, ugyanis nemcsak simán győztem, hanem uraltam a futamot, egyáltalán nem nehezedett rám nyomás hátulról. Remélem, hogy a jövő évben is ilyen helyzetben lehetek, már a szezonnyitótól kezdve.”

F1: Verstappen örömmel másolná Hamiltont 1

A jövőre címvédőként induló Hamilton egyébként tart is valami ilyesmitől, a héten azt mondta, 2018-ban fel kell majd kötnie a gatyát.

“Jövőre még jobb akarok lenni, mert a Ferrari és a Red Bull jelentette kihívás is nagyobb lesz. A Forma-1-ben nincs megállás, mindig van valaki, aki szeretné átvenni a helyemet. Max ugrásra készen vár. Még magasabb fokozatba kell kapcsolnom, hogy előtte maradhassak, ez pedig motivációt ad. Már meg is van a jövő évi motivációm.”

“Max kiemelkedő pilóta. Mexikóban fantasztikusan vezetett, gyönyörű volt, amit a rajtnál csinált. Vártam, hogy csatázhassunk, örülök, hogy a Red Bull újra erős. Remélem, hogy jövőre jobb lesz a motorjuk és még inkább versenyben lesznek, ez jó lenne az F1 szempontjából. Max potenciális világbajnok, és ahogy öregszik, egyre csak erősebb lesz.”