Lewis Hamilton a múlt vasárnapi Mexikói Nagydíjon megszerezte negyedik Forma-1-es világbajnoki címét, beérve ezzel Sebastian Vettelt és Alain Prostot.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso jó előre azt mondta, az angol megérdemli majd a bajnoki címet, sőt úgy lesz igazságos, ha Vettel után ő is eléri ezt a szintet, egy friss megszólalásban pedig újra Hamiltont dicsérte, burkoltan pedig Vettel bajnoki címeit bagatellizálta (hiszen a spanyoltól “tudjuk”, hogy a német csak Adrian Newey miatt nyert).

“Hamilton az F1 előtt győzött az alsóbb kategóriákban, már kupákkal, bajnoki címekkel a tarsolyában érkezett az F1-be, ahol aztán minden egyes szezonban nagyon versenyképes volt azt az egy-két idényt kivéve, amikor Jenson mellett gondjai voltak” – magyarázta Alonso.

“Lewis azon bajnokok közé tartozik, akik képesek voltak domináns autóval (futamot) nyerni, mint az elmúlt pár évben, szimplán jó autóval, mint 2010-ben és 2012-ben, valamint rossz autóval is, mint 2009-ben vagy 2011-ben. Ezt nem minden bajnok mondhatja el magáról” – fejtegette.