Lewis Hamilton a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon megszerezte negyedik Forma-1-es világbajnoki címét, beérve ezzel riválisát, Sebastian Vettelt és a legendás Alain Prostot. A mercedeses angol sikerei kapcsán sokan már arról beszélnek, hogy Hamilton lehet az, aki beéri és megelőzi majd Michael Schumacher hét bajnoki címét is, de Prost szerint a pilóta nem gondolhat erre és kár is erről kérdezgetni.

“Egy versenyző sosem válaszol erre a kérdésre. Négy bajnoki cím birtokában még az ötödik is nagyon messze van. A versenyző nagydíjról nagydíjra éli meg a dolgokat, edzésről edzésre, időmérőről időmérőre, futamról futamra. Nem is lenne jó, ha a pilóta másképp gondolkodna, szóval a hét bajnoki cím emlegetése egyszerűen nevetséges” – magyarázta az egykori Renault-, McLaren-, Ferrari- és Williams-pilóta.

Prost ugyanakkor készséggel elismeri, hogy Hamilton képes lehet rekordokat dönteni:

“A rekordok arra vannak, hogy megdőljenek, Lewis pedig máris megdöntött néhányat, amelyekről azt gondoltuk, örökre érintetlenek maradnak, mint például a pole-ok számát. Ugyanakkor helyezzük kontextusba a dolgokat: manapság sokkal több a futam, az autók sokkal megbízhatóbbak, szóval minden más, a rekordok így megdőlnek. Ez persze jó táptalaja azoknak a vitáknak, hogy összemérhetők-e a különböző korszakok F1-es versenyzői. Mindenkinek megvan a maga véleménye arról, ki is volt a legjobb.”

“Az viszont egyértelmű, hogy Lewis most, miután beérte Sebastian Vettelt és engem, új szintre lépett.”