Lewis Hamilton az elmúlt években többször is nyíltan beszélt a Ferrarit illető rajongásáról, ugyanakkor azt is sokszor hangsúlyozta, hogy mindig is Mercedes-pilóta volt, nem is tudja magát elképzelni más gyártónál.

A friss négyszeres világbajnok jelenlegi mercedeses szerződése 2018 végén jár le, de már a kanyarban van a hosszabbítás, jó kérdés viszont, hogy mi következik azután. Ezt fejtegette a brit Sky Sports bokszutcai riportere, Ted Kravitz is, aki szerint logikus lépés lenne Maranellóba menni:

“Nem tudom, hány világbajnoki címmel lenne elégedett, a kérdés, mit érhet még el a karrierje hátralevő részében. 32 éves most, öt-hat éve simán lehet még a Forma-1-ben – szerintem 40 éves korára azért már unná. Úgy gondolom, eltölt még két-három évet a Mercedesnél, aztán amikor Vettel távozik, átmegy a Ferrarihoz. Ott fejezi be a pályafutását, nyer velük is egy bajnoki címet.”

A McLarennél egykor Hamilton mellett dolgozó volt F1-es szerelő, a Sky Sports állandó szakértőjeként dolgozó Marc Priestly nem hisz a ferraris átigazolásban:

“Megéri a karrierje utolsó két-három évére a Ferrarihoz menni, amikor nem garantált a bajnoki siker? Mi a jobb: a Ferrarinál elszürkülni, vagy a csúcson távozni a Mercedestől?”