Kedden nyilvánosságra hozták, hogy a Forma-1 irányítói milyen motorokkal váltanák le a sportágban jelenleg használt erőforrásokat. A szabálycsomag-tervezet a Red Bullnak ugyan tetszik, de a Mercedes mellett a Ferrari sem túl elégedett, Maranellóból jelezték, hogy akár a szabályokat illető vétójukat is bevetik, ha a jelenlegi formában akarják bevezetni az előírásokat.

“Indokolt esetben élhetünk a vétójogunkkal” – figyelmeztetett a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene. “Ugyanakkor komoly emberekről, világos elképzelésekkel rendelkező emberekről van szó, akik tudják, mi is a tét, így szerintem lesz szükség erre.”

A Red Bullnál természetesen nem örülnek, hogy a Mercedes és a Ferrari megint velük ellentétes állásponton van, a csapatfőnök, Christian Horner szerint “akadályozni” akarják őket.

“Christian fejében valamilyen módon mindig akadályozni akarjuk őket. De ez nem arról szól, hogy a Mercedes vagy a Ferrari keresztbe akar tenni. Jogunk van elmondani a véleményünket az F1 jövőjéről, hiszen ránk tartozik a dolog” – mondta Arrivabene.

“Nem a Ferrari vagy a Mercedes diktál, de azért a motorokat mi gyártjuk.”

A Ferrari 2020 után is szeretné megtartani a mostani erőforrásokat, szerintük idővel az erőkülönbségek kiegyenlítődnek, a fejlesztési és gyártási költségek pedig csökkenni fognak.